dimarts, 14 de juliol del 2009

Festa 15 Agost 2009 - Olp, Somni d'una nit d'Agost

La Comissió de la Festa del 15 d'Agost - Setge d'Olp II m'ha fet arribar la darrera informació de l'esdeveniment que dona continuitat a "Olp, Via Fora" que tan bon record ens deixà l'estiu passat.


Us reprodueixo textualment:


"El 15 d’agost es representarà l’obra teatral Olp: Somni d’una nit d’agost

TORNEN LES FESTES DEL SETGE D’OLP Desprès de l’èxit de l’any passat en què més de 400 persones van assistir a la representació de l’obra teatral “ Olp , Via Fora!” a la plaça del poble i davant la Torre de Defensa, dins el marc de les primeres Festes del Setge d’Olp ; aquest any l’Associació de Veïns ha organitzat les segones Festes.

Aquesty dissabte 15 d’agost i novament a la plaça d’Olp hi torna haver teatre.

Olp: Somni d’una nit d’agost , será el titol de la representació d’enguany , i els actors us contaran com el poble d’Olp i altres viles del Pallars van fer costat a Hug Roger III tot plantant cara al rei Ferran el Catòlic en els tres anys de lluites acarnissades. Com a consequència, el que va quedar va ser piles de morts i esguerrats de per vida entre els anys 1484 i 1487.

I és justament el 15 d’agost del 1485 quan el poble d’Olp va resistir un terrible setge de 7 dies , tot parapetant-se darrera el Castell i la Força. Això és el que interpretarem de nou com a continuació de l’Olp Via Fora de l’any passat. I desprès del Setge, a esperar temps millors…


Aquest será el somni d’una nit d’agost ,que enguany ens monstrarà la representació , i on es posaran en solfa tots els sentits: La oida i la vista , per descomptat, però també l’olfacte i el gust.

Hi haurà menges per a tots, i aquesta será la gran novetat d’aquest edició. I això que durant el Setge la fam puguè més que el dolor.....


A l’obra hi intervenen tres actrius i tres actors, i com l’any passat també una nena. També hi haurà música d’acordió en directe interpretant música mediaval.

Tots els que hi intervenen són pallaresos o tenen lligams de molts anys amb el Pallars.Com l’any passat,el text i la direcció és del dramaturg Marcel·lí Borrell i està inspirat en la historiografía d’Hug Roger III (darrer comte del Pallars) i la Guerra Civil del Pallars."

4 comentaris:

arboretum ha dit...

Moltes mercès, Ignasi, per la teua tasca de divulgació de "Olp, somni d'una nit d'agost". Estem acabant de confeccionar els programes, que et trametrem tan prompte estiguin.
Aquest any serà sonada!!! amb la participació dels espectadors, tots plegats compartirem aliments medievals. No us ho deixeu perdre!
Concepció.

Soc ha dit...

al contrari Conxa. Saps que m'hagues agradat col·laborar molt més, sobre tot presencialment, però aquest any dificil treballo molt més per assolir menys. es a dir, em falta temps i temps. De tota manera, fins ben aviat, ignasi

Anònim ha dit...

Estimats companys de teatre, moltes gràcies per la vostre estima i esforç únic. Va sortir tot increiblement bé. Verem lluitar contra el cansanci acumulat d'aquestos dies, per donar lo millor de tots nosaltres. Os estimo a tots plegat companys.
Dedicat especialment a, Concepció i Josep, Pep, Josep De Moner, Rosa Maria, Joel, Aina i Marcel.li Borrell, nostre estimat director. També agrair a tot lo poble d'Olp la seva col.laboracio,fent-nos costat en tots moments. Gràcies de nou i molts petonets.

Anònim ha dit...

P.D: El "anonimo" es la Felisa!!
jejeje, perdo però no trobava la manera de registrarme. Petonets.

Maribel P.C