divendres, 9 de maig de 2008

Patrimoni cultural del Pallars Sobirà, en aquest cas gastronòmic


Començo una serie d'entrades relacionades amb el patrimoni cultural del Pallars Sobirà presentant a la formatgeria artesanal (en aquest cas, patrimoni gastronòmic): Peça d'Altron.


Altron està situat a la Vall d'Assua a la carretera que va de Sort a Llessui.

Formatgeria artesanal conduida per la Joana Quesada i el seu home Jaume Orteu. Elaboran formatge molt bo de vaca, el tupí bonisim.

La Peça d'Altron produeix formatge de vaca. L'elaboració és reduïda, amb llet crua, sense additius ni conservants i si no estic mal informat la llet vé d'Olp, de Casa Forn de La Força. Es realitza formatge serrat del pirineu, formatge tupí, formatge fumat i formatge en oli. Es pot trobar aquest producte principalment en la própia formatgeria i en establiments de la zona, així com en alguna botiga selecta de Lleida i Barcelona. El preu aproximat és d'uns 5€ la peça de formatge serrat de 1/2 kg. Cal dir que també accepten visites organitzades amb caràcter gratuït. Que vagi de gust!!!!