dimecres, 26 de gener del 2011

Salvem Certascan!!!

El refugi Certascan - 1985

El refugi de Certascan - 2011

Fa uns dies, el guarda del refugi de Certascan, en Jan Gamarra amb 28 anys portant el "refu" va obrir una pàgina al Facebook, Salvem Certascan, perquè després de 28 anys desenvolupant una feina incalculable i valiosíssima, la Junta de la FEEC el vol acomiadar per la no assistència a una reunió el passat mes de novembre 2010.

En Jan Gamarra ha denunciat al Facebook alguns dels posibles motius reals per la seva substitució.

No vull ser jutge ni tinc res a veure amb les parts però tot això fa molt mala olor.

Els propietaris dels terrenys on es troba el refugi, sembla ser, que volen recuperar l'ús o gestió del mateix.

Aquesta disputa es podria produir a Olp i la Pala ja que també existeix una comunitat de propietaris de la muntanya com a Lladorre.

Ara bé. Qui ha impulsat als propietaris a demanar-ho? Qui ha venut fum als propietaris? Potser es pensen que les 4.000 pernoctacions anuals que en Jan Gamarra gestiona al refugi els farà rics? Torna haver-hi interessos ocults en aquesta maniobra?

La muntanya, malgrat, tingui propietaris és de tots i només cal regular que els visitants la cuidin i deixin com l'han trobada.

Soc família de propietari però així ho penso i així ho defenso.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Si la muntanya te propietaris,com dius al teu comentari, serà dels propietaris que són els que en paguen la contribució i no de tothom. A Olp hi ha uns propie-taris, com a Llesui,Seurí,Pujalt,
Enviny, etc.,i no crec que pasi com a Certescans ja que no hi ha cap guarda i esperem que si els que hi van a gaudir-ne siguin o no propietaris,sàpiguen respectar la natura i tot allò que l'envolte.