divendres, 28 de maig de 2010

Passant la tarda al Batlliu

Ara que tenim acabada la reconstrucció del campanar d’Olp, em vaig adonar que hi han bones raons per passar una tarda al Batlliu de Sort.

Començant per fer una parada a Olp i visitar el poble i contemplar el nou campanar d’Olp. Agradarà a tothom o no però no hi ha dubte que és una fita molt important i per la qual el poble ha estat treballant de valent durant els darrers 10-12 anys. Abans de continuar cap a La Força ens acostem a l'Ermita de Sant Josep d'Olp.

Continuem cap a Pujalt, on parem per tornar a visitar el Museu de les Papallones. No hi havia millor excusa que el projecte al col·legi de l’Ona. Així doncs, visita al Museu i volta pel poble per contemplar les magnífiques vistes des de la Pleta de Pujalt.

Tot seguit, decidim anar fins a Enviny. Allà parem i ens adonem que hi han dos elements, turísticament, molt interessants:

Lo retaule gòtic d’en Pere Espellargues. Al blog d’Enviny, hi tenen un esplèndid post refrescant memòria.

L’escola del poble que ara és famosa per ser l'escola de la mini seri de TV3 “Les veus del Pamano” basada en la novel·la d'en Jaume Cabré.

La tarda es tirava a sobre i va començar a tronar i ploure. Sense gaire més temps, varem tornar cap a casa tot i que, val la pena parar-se també a Llarvent i Montardit de Dalt per completar la tarda i passejar pels pobles del Batlliu.