dilluns, 24 d’agost del 2009

Els hereus dels valents olpins del segle XV: "Somni d'una nit d'Agost"

Malauradament per mi, no vaig assistir a la II Festa del Setge d'Olp que amb el sugerent títol "Olp: Somni d'una nit d'Agost" es va cel·lebrar el passat 15 d'Agost tot recordant l'inici del setge sofert pels olpins l'estiu de 1.485 a mans de les tropes realistes.
Malgrat la pluja d'aquell dia que va acompanyar fins a un quart d'hora abans de començar, la vetllada va ser un exit total altre cop i es van reunir vora 250 persones.
El dramaturg Marcel·li Borrell tornà a dirigir l'acte introduint forces novetats respecte l'any 2008. Si aleshores, la posada en escena va ser molt emotiva i exitosa, la d'aquest any va reviure moments que facilment els vivien els olpins del segle XV: Durant l'espectacle teatral es va oferir un sopar que es podia esdevenir al 1485 amb cullera de fusta i tot!!!
Ben aviat, espero aportar informació més detallada amb fotogràfies.
Val a dir que tothom va quedar enlluernat pel paper de l'Aïna Orteu, el follet Puck.

Gràcies a la Comissió de Festes, als patrocinadors i a Olp:

Organització: Associació de Veïns del Poble d’Olp i Ajuntament de Sort
Patrocinadors: “la Caixa”, Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, Institut d’Estudis Ilerdencs, Secretaria d’Acció Ciutadana, Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Consell Comarcal del Pallars Jussà, IDAPA i BonArea-Benzinera Besan Sort
Amb la col·laboració de: CERVÓS, BBVA, Santander, PlusFresc i Ceràmiques Font