dijous, 8 de maig del 2008

"Olp: Via fora" (Hug Roger III, l'últim comte del Pallars II)

Aquesta entrada te l'intenció de divulgar l'esforç encapçalat per la Concepció Canut de Casa Sibilia que està impulsant el muntatge teatral anomenat "Olp: Via Fora" que es cel·lebrarà el proper 15 d'Agost 2008 a Olp commemorant el setge que patí Olp a l'Agost de 1485 per les forces militars del Comte de Cardona ordenades pel Ferran II el Catòlic i que tenia com objectui conquerir els territoris d'Hug Roger III.

El projecte és molt ambiciós i la Concepció està aconseguint els patrocinis per portar-ho endevant. Estic segur que la seva persistència i la col·laboració dels olpins aportaran la resta tot i que una donació o un "mecenas" son necessaris per tirar-ho endevant. Modestament, des d'aquest blog us convido a fer difussió de l'esdeveniment i trobar els possibles col·laboradors que aportin els diners que falten per tancar el pressupost.

L'esdeveniment té des de el meu punt de vista diversos objectius: Donar a conéixer episodis històrics del Pallars - rememorar fets i conductes dels pallaresos - recuperar tradicions - consolidar la memoria de l'últim comte del pallars i també val a dir-ho: passar una estona entranyable en companyia de tots els olpins i els pallaresos i no pallaresos que assisteixin al muntatge teatral. Cal dir que l'esdeveniment no té cap ànim de lucre, tot al contrari.

Us prego deixeu un comentari si teniu qualsevol idea, col·laborador per l'esdeveniment o si només voleu estar més informats.

Gràcies Concepció!!!! restem a la teva disposició,

1 comentari:

Unknown ha dit...

Molt bona iniciativa. Som visitants frequents del Pallars i si aquest estiu coincidim en dates, estarem a Olp el 15 d'Agost. Gràcies,