dilluns, 14 de setembre del 2015

Montgarri


El Santuari de Montgarri. Fins a 1.957 tenia habitants….La seua geografia d’alta muntanya i el clima duríssim van fer que els últims resistents marxessin.

La bellesa de l’entorn convida a molts excursionistes durant els mesos d’estiu. Nosaltres vam ser uns d’ells. Vam pujar per Alós d’Isil amb un taxista de Esterri (el Victor). Pallarès, bon coneixedor de la pista i gran professional.
A Ìsil hi ha una parada de taxi però em van recomanar trucar en Victor i en vam quedar molt contents….

Mentre pugem els 18 km. fins al Santuari, et va explicant anècdotes o escenes quotidianes pallareses…. Et deixa el temps lliure que necessites i baixant li van acceptar la seua invitació a un beure al Refugi del Fornet on ens va presentar al “nou guarda”, el René i la seua família….Capítol apart mereix el René i la seua família. Son eslovens i viuen al Refugi des de l’estiu de 2014. El seu primer hivern ha estat dur. Molt grans!!! si voleu saber més d'ells, visiteu-los i/o llegiu aquí











Pujar a Montgarri és viure la natura muntanyenca en estat pur. És tenir la possibilitat de contemplar arbres centenaris, silencis muntanyencs, rius, riuets i barrancs, abraçades de muntanyes que s’enfilen per sobre dels 2.500 m…..és estar enmig de la immensitat de la natura.